June 10

0 COMENTARII

Profil de Bassist: Horațiu Silași

Deseori primesc mesaje ca acesta:

"Hei Adi, știu să cânt la bass, dar simt că m-am blocat într-o rutină... cant aceleași chestii și efectiv mi-am pierdut motivația. Ai idee ce să fac ca să pot trece peste acest plafon?”

Ei bine, o vorba veche spune că “pofta vine mâncând”. Dar și mâncarea trebuie să fie gustoasă

La fel e și cu motivația… ea crește exponențial în clipă în care începi să studiezi cu o direcție și cu un scop clar. Și mai ales atunci când începi cu adevărat vezi rezultate pozitive.

Practic cu aceeași problemă se confrunta și Horațiu…

mi-a spus că se simțea blocat într-o rutină, că e confuz și și-a pierdut motivația. 

Însă după ce a decis să-mi urmeze sfaturile și a început să aplice metodele mele speciale de studiu, nu doar că și-a regăsit motivația și plăcerea de a cânta, dar a progresat mai rapid că niciodată.

Ce l-a ajutat poate cel mai mult a fost că a înțeles în sfârșit DE CE cânta ceea ce cânta, și cum se leagă toată Teoria Muzicală cu ceea ce știa deja să cânte pe instrument. Ăsta a fost un moment foarte important pentru el, deoarece a simțit că a intrat într-o lume nouă, cu posibilități enorme de exprimare…

Partea cea mai tare?

Colegii lui de trupa au remarcat imediat că ceva s-a schimbat la modul lui de a cânta. Iar când a mers la un Jam Session și a aplicat lucrurile învățate în curs, s-a simțit mai liber că niciodată

Recent, Horațiu a învățat o piesă foarte dificilă, și sunt foarte mândru de cum i-a ieșit...

Ascultă piesa și dacă-ți place, lasă-i te rog pe YouTube un comment de apreciere

Ba mai mult, a învățat și să citească și să scrie partituri... ceva ce nu credea că va putea vreodată să facă. Partitura de mai jos e scrisă chiar de el:

what

Daca as da acum timpul inapoi cu un an, nu m-as recunoaste. De ce? De cand lucrez cu Adi, sunt un alt om cu basul in mana. Totul are o structura acum. M-a ajutat sa-mi stucturez informatia pe care o aveam deja intr-un fel in care sa-mi pot folosi cunostintele functional.

"If you know something, use it the correct way".

Toate notiunile de teorie pe care le stiam mi le-a asezat intr-o ordine fireasca si s-a asigurat ca stiu sa le folosesc in cel mai eficient eficient mod posibil cu efortul minim, asa incat experienta cantatului sa fie cat mai placuta cu putinta.

Si ca sa nu ne rezumam doar la ce stiam eu, a reusit sa ma faca sa ma arunc in "balta cu crocodili"(asa ma simteam eu vis-a-vis de partituri) fara colac de salvare sau alte dispozitive de safety, unde eu am mai ramas ca era calduta apa si crocodilii sunt chiar friendly. Imi place sa lucrez cu Adi.

E organizat, clar, la obiect, realist, transparent, profesionist. Sunt o gramada de aspecte care intra in procesul de evolutie, aspecte care se rafineaza si ele pe perioada acestui proces, lucru pe care l-am invatat si am privilegiul sa-l simt de fiecare data cand iau basul in mana dupa ce am inceput sa lucram impreuna.

Vrei sa inveti sa canti la bass?

*Look no further, you already got the best teacher in town available in your living room.

* Stii sa canti la bass dar evolutia ta a atins un platou? Vezi mai sus!
* Canti bine la bass dar vrei sa te diversifici?
* Vrei sa evoluezi si nu stii exact ce nevoi ai, dar simti ca e loc de mai mult?

Ia legatura cu omul asta(Adrian Ciuplea) si iti garantez eu (Horatiu Silasi) ca daca si tu vrei, vei ajunge "acolo" intr-un timp foarte scurt.

profile-pic
Horațiu Silași Bass Player

Despre ADRIAN CIUPLEA

Sunt basistul trupei Vița de Vie și fondatorul primei școli online de Muzică din România - Music Academy. În afară de a cânta la Bass, îmi petrec cea mai mare parte a timpului citind, învățând, dezvoltând abilități și ajutând pe alții să-și dezvolte propriile skill-uri. În Bass Academy (școala mea de Bass Online), vreau să te ajut să devii un muzician și un instrumentist mai bun.


You may also like

Ce Rol Au Degetele Pe Bass

Ce Rol Au Degetele Pe Bass
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>