Adrian Ciuplea

Bass Player, Musician, Artist

Cum am cantat la Bass unor copii aflati la 400 de km de mine

Posted by in Bass | 0 comments

Cum am cantat la Bass unor copii aflati la 400 de km de mine

Nu stiu altii cum sunt, insa mie imi place foarte mult sa-mi impartasesc experiența cu oricine e dispus sa o preia. Sunt genul ala de “freak” care se bucura de realizarile altora

Astea fiind spuse, acum putin timp am primit un mesaj de la o veche cunostinta, Teodora Slevoaca, in care ma intreba daca vreau sa tin o lectie de bass prin Skype pentru elevii ei de clasa a III-a.

Pe Teodora,  o cunosc de cand era de varsta copiilor carora urmeaza sa le tin lectia. Am invatat impreuna la aceeasi scoala, la Liceul de Arte din Constanta. Si ea, la fel ca mine, a studiat violoncelul… desi cand ea era clasa a III-a eu eram la liceu.

Acum ea preda muzica copiilor in cadrul institutiei Transylvania College si mi se pare foarte misto ca impreuna cu conducerea scolii se gandeste la noi posibilitati de a colora educatia muzicala.

Eu, la randul meu, invat oamenii sa cante la bass prin intermediul platformei Skype de mai bine de doi ani si stiu cat de eficient e acest sistem. Cu atat mai mult ma bucur cand vad ca oameni ambitiosi precum Teodora se folosesc de tehnologie pentru a depasi bariere create de timp si spatiu, scenarii “vechi” si scuze de genul: e prea departe, nu e timp, e complicat, etc

Mie mi se pare ca educația de astăzi are acces la niste oportunități uimitoare, care nu erau disponibile generatiilor trecute.

Si se discuta aprins despre asta, pentru ca sunt oameni carora chiar le pasa de viitor. Rita Pierson, o profesoara cu experienta de peste 40 de ani din US, a auzit o data o colega de catedra spunand “sistemul nu ma plateste ca sa ii plac pe copii’. Raspunsul pe care ea l-a dat este incredibil si il poti auzi in video-ul asta (intreaga conferinta dureaza 8 minute):

Mda, cam amazing, nu?

Un lucru e clar, traim vremuri exceptionale iar eu sunt convins ca in viitorul apropiat educatia va fi adanc influentata de toate aceste posibilitati pe care tehnologia ni le pune la dispozitie.

Mie se pare pur si simplu incredibil faptul ca pot transmite in timp real un strop din experienta mea unor copii care se afla la 400 km distanta fata de mine.

Am inteles ca cei mai multi dintre ei canta la chitara, asa ca m-am gandit sa le arat cateva lucruri precum:

  • diferentele dintre chitara si bass.

  • Ce rol are basul si cat de mult ajuta el melodiile

  • Cateva linii de bass mai rock, altele mai funk (si cu niste slap delicios)

  • Si la final am sa le cant o piesa… speciala

Eu cred ca se vor distra teribil, eu unul sigur o voi face 🙂

Chiar, crezi ca astfel de experiente in timpul scolii fac bine sau mai mult incurca?

-Adi

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *